Vacature voor gespecialiseerd pds diëtist 16 – 24 uur per week!

Wegens drukte zijn we momenteel op zoek naar een enthousiaste diëtist die ons team komt versterken. We zien in onze eerstelijns praktijk met name cliënten met prikkelbaredarmsyndroom, lactose-intolerantie en coeliakie (en evt. bijbehorende comorbiditeit).  Mocht je hier nog niet in gespecialiseerd zijn, dan moet je bereid zijn om jezelf volledig hierin onder te dompelen zodat jij alles weet van voeding bij buikklachten, vezels en vocht, en medische diëten zoals glutenvrij, lactosevrij, fodmap-arm. In je sollicitatiebrief horen we graag waarom jij met deze doelgroep aan de slag wilt.

Functie-omschrijving:
Je bent een diëtist in hart en nieren en enthousiast om zelfstandig spreekuur te doen met onze doelgroep. Wat je bij ons in de praktijk mag doen als diëtist?

 • het verstrekken van individueel dieetadvies aan cliënten, met name pds, coeliakie, lactoseintolerantie, fodmap maar soms ook algemene diëtetiek; 
 • administratieve taken die voortkomen uit het spreekuur (denk aan het oproepen van cliënten en beantwoorden van mails);
 • daarbij zoeken we iemand die een actieve bijdrage wil leveren aan de groei en ontwikkeling van de praktijk, onder andere door middel van: 
 • het geven van webinars en het maken van video-materiaal voor de praktijk;
 • het bijdragen aan social media + het online laten zien van jezelf en hoe wij als diëtisten bijdragen aan het verminderen van buikklachten met de juiste voeding
 • het geven van voorlichting aan huisartsen en overige (para)medici.

Overige taken worden in overleg bepaald. We verwachten dat je af en toe buiten werktijd beschikbaar bent voor teamoverleg.  

Wij vragen iemand met: 

 • een afgeronde opleiding voeding en diëtetiek
 • inschrijving in het kwaliteitsregister voor paramedici (kwaliteitsgeregistreerd)
 • goede communicatieve vaardigheden, representatieve en cliëntgerichte houding
 • een ondernemende houding wat betreft het laten groeien van de praktijk
 • affiniteit met buikklachten, fodmap, glutenvrij en coeliakie – beschikbaarheid voor 24 uur vanaf december 2021 / januari 2022
 • qua werkervaring: we verwachten dat je zelfstandig spreekuur kunt draaien. Werkervaring is een pré. Jarenlange ervaring is niet nodig, als je maar enthousiast bent en bereid bent om jezelf volledig te specialiseren en jezelf op te leiden in onze doelgroep! 
 • een plek om thuis online spreekuur te kunnen doen (afgesloten ruimte, goede internetverbinding). 

Wij bieden een werkplek in een jong, enthousiast team met ruimte voor eigen initiatieven en ontwikkeling. Je primaire functie is het draaien van spreekuur. Je werkt zelfstandig en de werktijden kunnen we in overleg inplannen. We verdelen de uren over minimaal 3 dagen en zoeken iemand die beschikbaar is op vrijdagen. Geef je in je brief je beschikbare werkdagen aan? We werken momenteel veel online (via videobellen) maar ook live op locaties in en rond Den Bosch. We zoeken iemand die tenminste één avond in de week beschikbaar is om avondspreekuur te doen (of een zaterdag in de twee weken). 

We bieden je een urencontract in loondienst voor 16 – 24 uur per week, marktconform salaris en mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Herken jij je in bovenstaande vacature en ben jij de enthousiaste diëtist die ons team komt versterken? Reageer dan met een goede motivatiebrief + CV. We zijn vooral benieuwd naar jouw enthousiasme om met de doelgroep aan de slag te gaan. Een dag meelopen in de praktijk is onderdeel van het sollicitatieproces. 

 Je mag solliciteren door jouw motivatiebrief, CV te mailen + een leuk filmpje van jezelf te sturen via Whatsapp. Dan krijgen we nog beter een indruk van wie je bent!

 

Email: info@pdsdietist.nl

Voor vragen over de vacature:
Lisanne Bosch:   06 53 54 38 06