Over ons

Wij – Inge, Maartje en Lisanne – vinden het als gespecialiseerd pds diëtisten zó zonde dat er zoveel mensen met buikklachten, diarree of verstopping rondlopen en die geen idee hebben hoe ze met voeding meer invloed kunnen krijgen op hun buikklachten. Als iedereen zou weten wat wij weten, zou het merendeel van de mensen met PDS vrijwel geen last meer hebben. 

Wij inspireren jou graag, als je last hebt van PDS om met voeding meer controle te krijgen over je buik zodat je minder klachten ervaart, meer energie hebt en een fijner, gezonder leven kunt leiden. Hoe fijn is het als jij je weer lekker in je vel kunt voelen, zonder opgeblazen buik? Je je niet meer hoeft te schamen voor winderigheid, omdat je hier simpelweg geen last meer van hebt? Je weer energie hebt om lekker met vrienden erop uit te gaan & weer te genieten van goed en lekker eten?

Maar wie zijn wij? We stellen ons hieronder graag aan je voor!

Ervaringsdeskundige én diëtist Lisanne Bosch

Lisanne is van origine diëtist maar heeft zich als gezondheidswetenschapper volledig gespecialiseerd in voeding bij buikklachten. Ze was altijd al nieuwsgierig wat de invloed van voeding was op het menselijk lichaam, maar toen ze zelf onwijs veel last kreeg van buikklachten en ontlastingsproblemen merkte ze wat een verschil een goede voeding kan maken. 

Na jaren van vage klachten en buikpijn kreeg Lisanne met voeding weer controle over haar lijf. Wat een verschil om weer energie te hebben, geen buik die continu om aandacht vraagt & gewoon lekker naar de WC te kunnen! Dit motiveerde haar tot het opzetten van een praktijk speciaal voor mensen met buikklachten: als ervaringsdeskundige willen we je daar graag bij helpen! 

Lisanne heeft werkervaring in verschillende diëtistenpraktijken en ziekenhuizen (Jeroen Bosch Ziekenhuis, UMC St Radboud & het VUmc). Door haar universitaire specialisatie en ervaring zet ze zich nu vooral op beleidsniveau in om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zelf aan de slag te gaan om je klachten met voeding te verminderen. Sinds een aantal jaar doet ze daarom geen spreekuur meer, maar werken Maartje en Inge in de praktijk voor de één-op-één begeleiding! 

PDS diëtist fodmap

“Nooit gedacht dat na jaren van aantobben met mijn buikklachten de oplossing zo relatief eenvoudig kon zijn. Ik was sceptisch voordat ik met mijn voeding aan de slag ging, maar het werkt!”

PDS dietist dieet fodmap

Gespecialiseerd diëtist Maartje Boot 

Maartje: “Als diëtist heb ik mij o.a. gespecialiseerd in het prikkelbaredarmsyndroom en FODMAP. Hiernaast beschik ik over ruime kennis over andere darmklachten, lactose-intolerantie en Coeliakie.

Ook heb ik zelf verschillende diëten gevolgd, zoals het FODMAP-dieet en het glutenvrije dieet. Ik merk namelijk zelf dat voeding ook enorm van invloed is om klachten te voorkomen. Als ik bijvoorbeeld op vakantie niet goed op mijn basisvoeding let, krijg ik snel last van buikklachten of mijn ontlastingspatroon. 

Tijdens het volgen van deze diëten heb ik ondervonden hoe veel meer erbij komt kijken dan enkel het maken van de juiste voedingskeuzes. Bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om je omgeving op de hoogte te brengen van het feit dat je een dieet volgt. Door dit te doen kon ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat iemand rekening hield met mijn dieetwensen of kon ik zelf iets meenemen. Daarnaast vond ik het een uitdaging om bij het glutenvrije dieet te letten op kruisbesmetting. Als ik jou begeleid vind ik het dan ook belangrijk om oog te hebben voor alle facetten van het volgen van een dieet en verder te kijken dan alleen de voeding op zich. 

Ik vind het een uitdaging om een voedingspatroon zo veelzijdig, gezond en  klachtenvrij mogelijk te maken. Het plezier dat ik zelf beleef aan het koken/eten van voeding gun ik namelijk iedereen!”

Wellicht heb je de uitspraak dat voeding als medicijn kan dienen al weleens gehoord? Dat is precies waar wij in geloven.

Gespecialiseerd diëtist Inge Basten 

Inge: “Tijdens mijn studie ging al mijn grootste interesse uit naar het maag-darmstelsel, wellicht omdat ik zelf van jongs af aan veel buikklachten heb gehad en niet goed wist hoe ik daarmee om moest gaan. Het kan ontzettend lastig zijn om de oorzaak van de klachten te vinden. Tijdens de opleiding voeding en diëtetiek ben ik dan ook lekker gaan puzzelen om van mijn buikklachten af te komen en gelukkig met succes! Helaas hoor ik in mijn omgeving nog veel mensen die te maken hebben met buikklachten of ontlastingsproblemen, naar mijn mening veel te veel mensen. Want hoe fijn is het dat je met behulp van jouw voeding en leefstijl deze klachten kan verminderen? Hier wil ik jou graag bij helpen!

Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden heb ik mij gespecialiseerd in het prikkelbaredarmsyndroom en het FODMAP-dieet. Daarnaast heb ik dit dieet zelf ook gevolgd zodat ik mij goed in jouw situatie kan verplaatsen; waar loop je tegenaan tijdens het dieet? Hoe maak je de juiste productkeuzes? Wat zijn lekkere gerechten? En hoe zorg je dat je voeding volwaardig is? Door mijn eigen ervaring ben ik ervan overtuigd jou beter te kunnen helpen. Samen met jou op zoek gaan naar een oplossing die echt bij jou past vind ik van groot belang. Daarnaast vind ik het enorm belangrijk dat jij je volledig op je gemak voelt en je verhaal kwijt kunt bij mij.”

PDS dietist

Wij zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn daarnaast lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland, de Nederlandse Coeliakie Vereniging, het Diëtisten Info Netwerk Coeliakie en te vinden op zorgkaart Nederland. 

pds diëtist

Enthousiast geworden om ook zelf aan de slag te gaan om met voeding energieker, gezonder & fitter te worden? 

Laat hiernaast jouw gegevens achter, dan nemen we even contact met je op!

Zelf een afspraak maken in onze agenda kan ook. Klik daarvoor op onderstaande button.  

4 + 2 =