Gespecialiseerd prikkelbare darm syndroom diëtisten – over ons!

Wij – Lisanne, Sofie, Anne en Jolien – vinden het als gespecialiseerd pds diëtisten zó zonde dat er zoveel mensen met buikklachten, diarree of verstopping rondlopen en die geen idee hebben hoe ze met voeding meer invloed kunnen krijgen op hun buikklachten. Als iedereen zou weten wat wij weten, zou het merendeel van de mensen met PDS vrijwel geen last meer hebben. 

Wij inspireren jou graag, als je last hebt van PDS om met voeding meer controle te krijgen over je buik zodat je minder klachten ervaart, meer energie hebt en een fijner, gezonder leven kunt leiden. Hoe fijn is het als jij je weer lekker in je vel kunt voelen, zonder opgeblazen buik? Je je niet meer hoeft te schamen voor winderigheid, omdat je hier simpelweg geen last meer van hebt? Je weer energie hebt om lekker met vrienden erop uit te gaan & weer te genieten van goed en lekker eten?

Maar wie zijn wij? We stellen ons hieronder graag aan je voor!

Ervaringsdeskundige én diëtist Lisanne Bosch

Lisanne is van origine diëtist maar heeft zich als gezondheidswetenschapper volledig gespecialiseerd in voeding bij buikklachten. Ze was altijd al nieuwsgierig wat de invloed van voeding was op het menselijk lichaam, maar toen ze zelf onwijs veel last kreeg van buikklachten en ontlastingsproblemen merkte ze wat een verschil een goede voeding kan maken. 

Na jaren van vage klachten en buikpijn kreeg Lisanne met voeding weer controle over haar lijf. Wat een verschil om weer energie te hebben, geen buik die continu om aandacht vraagt & gewoon lekker naar de WC te kunnen! Dit motiveerde haar tot het opzetten van een praktijk speciaal voor mensen met buikklachten: als ervaringsdeskundige willen we je daar graag bij helpen! 

Lisanne heeft werkervaring in verschillende diëtistenpraktijken en ziekenhuizen (Jeroen Bosch Ziekenhuis, UMC St Radboud & het VUmc). Door haar universitaire specialisatie en ervaring zet ze zich nu vooral op beleidsniveau in om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zelf aan de slag te gaan om je klachten met voeding te verminderen. Sinds een aantal jaar doet ze daarom geen spreekuur meer, maar werken Maartje en Inge in de praktijk voor de één-op-één begeleiding! 

PDS diëtist fodmap

“Nooit gedacht dat na jaren van aantobben met mijn buikklachten de oplossing zo relatief eenvoudig kon zijn. Ik was sceptisch voordat ik met mijn voeding aan de slag ging, maar het werkt!”

PDS dietist dieet fodmap

gespecialiseerd diëtist Sofie Kurstjens

Sofie Kurstjens is gespecialiseerd prikkelbaredarmsyndroom-diëtist. Voordat ze startte als gespecialiseerd diëtist heeft ze voor verschillende organisaties zoals het Radboud UMC, Sint Maartenskliniek en een eerstelijnspraktijk gewerkt. Binnen deze verschillende settingen heeft ze veel ervaring opgedaan en kennisgemaakt met verschillende mensen en ziektebeelden.

Ze kwam er al vroeg achter dat ze het liefste werk met mensen met maag- en darmklachten, omdat ze uit ervaring weet wat een zoektocht het kan zijn om van je buikklachten af te komen! 

Sofie: “Ik heb destijds gekozen voor de opleiding Voeding & Diëtetiek omdat de relatie tussen voeding en ziekten mij enorm aansprak. Ik heb zelf heel wat jaren gepuzzeld met mijn darmproblemen. Tijdens deze zoektocht heb ik ervaren dat goede voeding, voldoende beweging en aandacht voor je mentale welbevinden van onschatbare waarde kunnen zijn. Ik ben de opleiding begonnen met het uiteindelijke doel om mensen te begeleiden naar een buikvriendelijke leefstijl waarin voeding het verschil maakt. Ik weet dat het een enorme puzzel kan zijn en daarom begeleid ik jou graag hierbij!”

Wellicht heb je de uitspraak dat voeding als medicijn kan dienen al weleens gehoord? Dat is precies waar wij in geloven.

Gespecialiseerd diëtist Jolien Slegers 

Jolien heeft ruime werkervaring als diëtist en heeft zich volledig gespecialiseerd in het prikkelbaredarmsyndroom, FODMAP en voedselintoleranties zoals coeliakie. Daarnaast heeft ze ruime kennis en ervaring met voedselallergieën, lactose-intolerantie en vind ze het gaaf om mensen met behulp van ACT (acceptance and commitment therapy) te coachen naar een gezondere leefstijl. 

Naast haar werk als diëtist geeft Jolien met veel plezier bootcamp en yoga lessen. Ze is het levende voorbeeld van dat een gezonde leefstijl niet ingewikkeld, maar juist leuk kan zijn! Ook heeft ze zelf verschillende diëten gevolgd, zoals het FODMAP-dieet en het glutenvrije dieet. Zodat ze zowel als ervaringsdeskundige als expert jou adviezen kan geven om ook met voeding jouw klachten te verminderen.

Want waar loop je eigenlijk tegenaan tijdens het dieet? Hoe maak je de juiste en lekkere productkeuzes? Wat zijn lekkere gerechten en hoe zorg je er voor dat je geen tekorten opbouwt als je een dieet volgt? Door haar eigen ervaring om haar buikklachten te verminderen is ze super enthousiast geworden om anderen hierbij te helpen.  

PDS dietist

Wij zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn daarnaast lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland, de Nederlandse Coeliakie Vereniging, het Diëtisten Info Netwerk Coeliakie en te vinden op zorgkaart Nederland. 

pds diëtist

gespecialiseerd PDS diëtist i.o. Anne Velten

Anne Velten is sinds de zomer van 2022 werkzaam bij ons in het team. Omdat ze zelf van jongs af aan zoekende is geweest hoe voeding en leefstijl haar buikklachten konden verminderen, weet ze als geen ander hoeveel impact dit maakt op jouw kwaliteit van leven. En wat een opluchting het kan zijn als je zelf de regie weer meer in handen krijgt. 

Anne is naast haar werk in de diëtetiek werkzaam als actrice en danseres & heeft een grote passie voor yoga en sport. Daarnaast kun je veel aan haar vragen over veganistisch eten, is ze gek op pure cacao en weet ze een hoop over eetstoornissen, vooral in relatie tot (top)sport.  

Door haar eigen ervaring met darmklachten en eetstoornissen én haar opleiding tot diëtist zit ze nu lekker in haar vel & gunt ze iedereen een gezonde relatie met jouw lichaam en voedingspatroon. 

Anne: “In de praktijk merk ik dat we het contact met het lichaam verloren zijn en externe oplossingen zoeken om ‘gezond’ te willen eten door een streng dieet te volgen of aan eetregels vast te zitten. Ik geloof niet in gezond/ongezond eten, want wat voor de een wel werkt, werkt voor de ander niet. Daarnaast is er een verschil tussen fysieke en mentale gezondheid, waardoor juist een patatje soms ook heel ‘gezond’ kan zijn.”

Wanneer je naar je lichaam leert luisteren, waar jij behoefte aan hebt en je vanuit intuïtie kan gaan eten creëer je liefde voor jezelf, je lichaam en zul je meer balans in het leven ervaren. Daar helpt Anne je graag mee! 

“Goed voor jezelf zorgen vraagt een investering in aandacht, energie en tijd. Maar je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug!”

Enthousiast geworden om ook zelf aan de slag te gaan om met voeding energieker, gezonder & fitter te worden? 

Laat hiernaast jouw gegevens achter, dan nemen we even contact met je op!

Zelf een afspraak maken in onze agenda kan ook. Klik daarvoor op onderstaande button.  

5 + 2 =