Ontdek hoe vezels jouw buikklachten kunnen verminderen tijdens onze gratis vezelmasterclass!

‘Ik weet ondertussen wel dat ik meer vezels moet eten voor gezondere darmen’ of ‘meer vezels eten dat werkte bij mij niet hoor. Ik kreeg er alleen maar meer buikpijn van.’ Dat zijn veelgehoorde uitspraken van mensen met pds bij ons in de praktijk.

Jij bent bekend met pds of darmklachten dus jij weet vast als geen ander dat vezels van belang zijn voor een gezonde darmwerking, het verkrijgen van een mooie ontlasting en het voorkomen van ziekten. Alleen struggle je om dit op een goede manier toe te passen in je voedingspatroon.

We hebben zo’n 30-40 gram voedingsvezels per dag nodig. En de kans is groot dat je bij het lezen hiervan denkt: ‘dat weet ik ondertussen al, daar ben ik al mee doodgegooid of ‘dat red ik makkelijk’. Helaas dénken veel mensen voldoende vezels binnen te krijgen, maar de praktijk laat zien dat dit nog niet zo makkelijk is, en dat de gemiddelde nederlander nog steeds minstens 10 gram te weinig vezels binnen krijgt. En als je het ons vraagt? Dan zien we vaak dat mensen met PDS nog veel meer vezels tekort komen. 

Misschien ben je al aan de slag gegaan met vezels en had je echt het idee dat je er meer last van kreeg. Maar wist jij ook dat er verschillende soorten vezels zijn en dat het ook uitmaakt welke vezels je precies binnenkrijgt? En ook hoe de verhouding in vezels is van dag tot dag? Als je hier totaal geen rekening mee houdt kunnen je (buik)klachten zelfs enorm kunnen toenemen… 

Er komt dus nogal wat kijken bij vezels en voeding bij buikklachten. Veel mensen gaan vervolgens oplossingen zoeken om hun darmklachten te verminderen door allerlei ingewikkelde (eliminatie) diëten te volgen. Die streng zijn, moeilijk vol te houden en vaak alleen effectief op korte termijn. En het ergste van dit alles is dat het vaak niet eens nodig is! De eerste stap is terug naar de basis; zorgen voor een gezonde vezelinname. Consequent je vezelinname verbeteren en afstemmen op jouw behoefte. 

Wil jij alle ins en outs leren over vezels in relatie tot jouw darmklachten? En inzicht krijgen in hoeveel vezels jij eet en hoe je dit kunt verbeteren? Schrijf je dan snel in voor onze vezelmasterclass, want er is beperkt plek!