prikkelbare darm syndroom diëtisten – gespecialiseerd in dieet bij PDS

Het controle over je PDS traject – bewezen minder buikklachten in 12 weken!

In het PDS traject ga jij aan de slag om minder buikklachten te krijgen, makkelijker naar de wc te kunnen gaan en je gezonder & energieker te voelen!

PDS dietist dieet fodmap

Waarom een traject voor mensen met prikkelbare darm syndroom (PDS)?

In dit programma staat jouw gezondheid voorop. We zien zoveel mensen met PDS die zich futloos, moe, ongezond en niet lekker in hun vel voelen en dit gaat ons aan het hart. We helpen jou om goed voor jezelf te zorgen, zodat je minder klachten hebt en er meer energie overblijft voor leuke dingen! 

Wij zijn er voor jou. 

Wat houdt het traject praktisch gezien in?

Het doel van het programma is dat je zelf leert welke voeding en leefstijl voor jou passend is om je gezond te kunnen voelen. Wij helpen jou om te ontdekken wat jouw buik triggert en hoe je vervolgens ervoor kunt zorgen dat je fitter, energieker en vitaler wordt! 

In slechts 12 weken tijd krijg je: 

 • een 1-op-1 kick off sessie van 1,5 uur waarin we volledig in jouw situatie duiken. Wat zijn jouw klachten? Wat heb je al geprobeerd? Wat ben je nu gewend om te eten en drinken? We nemen alles onder de loep en maken samen een plan hoe jij jouw klachten kunt verminderen; 
 • vijf onwijs interessante en waardevolle online masterclasses samen met de andere deelnemers van de cursus. De masterclasses zullen gaan over PDS, wat er aan de hand is in je lijf, maar ook over eetgewoonten die ervoor zorgen dat je minder last krijgt en hoe je bij etentjes niet meteen opzwelt of naar de wc hoeft te rennen. Scroll gerust straks verder naar beneden om de inhoud van de masterclasses uitgebreider te bekijken.
 • na de kick-off heb je nog twee 1-op-1 coaching calls (via videobellen of op de praktijk) van 30 minuten. Tijdens deze calls bespreken we niet alleen jouw persoonlijke plan, maar ook de uitdagingen waar je tegen aan loopt. Tijdens deze calls kunnen we je ook helpen met hele praktische dingen, zoals waar je bepaalde producten kunt kopen of hoe je om kunt gaan met bepaalde sociale situaties.  
 • je mag ons te allen tijden mailen met je vragen zodat je nooit meer het gevoel hebt vast te zitten. Hier reageren we van maandag tot en met vrijdag binnen 48 uur op. Je vragen mogen over van alles gaan. Je kunt ons bijvoorbeeld vragen of een bepaald product voor jouw buik geschikt is of dat we meekijken naar jouw eetdagboekje en je wat tips of aanwijzingen geven. 

De investering voor het programma is nu slechts €597,-.    

Dietist fodmap dieet vezels vocht PDS prikkelbare darm

 ‘The food you eat can be either the safest and most powerful form of medicine or the slowest form of poison.’

Ann Wigmore

Het PDS traject is iets voor jou als jij:

 • de diagnose prikkelbaredarmsyndroom (PDS) hebt en onwijs gemotiveerd bent om uit te zoeken wat jouw lijf prikkelt zodat je weet waar jouw klachten vandaan komen. 
 • al tijden struggled met jouw buikklachten en ontlastingsproblemen😫 En je het liefst een gaatje in je buik zou willen prikken 📍om eindelijk jouw vervelende opgeblazen buik te verminderen.

 • je schaamt voor je winderigheid of je niet op je werk kunt concentreren door misselijkheid 🤮

 • als je eigenlijk geen energie hebt om met je gezin of vrienden leuke dingen te doen (en je het vaak toch doet met je schouders eronder, waardoor je je achteraf vaak nog minder fit voelt).

 • als je op het werk niet naar de wc durft omdat het zo lang duurt of omdat het zoveel geluid maakt. Je je schaamt voor de geur. Het daarom maar ophoudt, met buikpijn en krampen tot gevolg.

 • of als je juist om de haverklap naar het toilet moet rennen. Dunne, plakkerige ontlasting hebben waarbij je 80x moet afvegen. En flink moet borstelen in de pot omdat de ontlasting zulke remsporen achterlaat. (Spoiler alert: dat heeft met je voedselvertering te maken).

 • als je denkt alles al geprobeerd te hebben. Als je het gevoel hebt dat je redelijk gezond eet en de hoop bijna hebt opgegeven dat iemand je met jouw klachten kan helpen.

 • regelmatig baalt omdat je weer eens futloos op de bank hangt met jouw buikklachten en liever leuke dingen gaat doen waar je energie van krijgt.

We zien ook dagelijks dat het anders kan 🤗 Naast onze ervaring om onze eigen buikklachten te verminderen, hebben we inmiddels al bijna 1500 mensen blijvend geholpen naar een rustigere buik en meer energie. Al onze kennis en ervaring hebben wij voor jou in dit traject gestopt. Er is namelijk een oplossing voor jouw PDS klachten. Met voeding en leefstijl kun je wetenschappelijk bewezen veel meer controle krijgen over jouw buikklachten, ontlastingsproblemen en gezondheid. 

  Na een infectie/antibioticakuur reageerde mijn buik zo extreem, dat ik maandenlang constant buikpijn had en amper iets kon eten. Officieel het Prikkelbare Darm Syndroom. Ik ben ontzettend blij dat de MDL verpleegkundige mij de PDS diëtisten heeft aangeraden. Ik kwam terecht bij Maartje en met haar kundige begeleiding kan ik weer eten, heb ik geen buikpijn meer en hoef ik geen medicatie meer in te nemen. Ze wist precies uit te leggen wat er mis was, had antwoord op al mijn vragen en besprak de behandeling uitgebreid met mij. Langzaam maar zeker werd mijn eetpatroon aangepast en uitgebreid zodat mijn buik herstelde. Ik ben ontzettend blij dat ik weer een stuk kwaliteit van leven terug heb en ik zou Maartje aan iedereen aanraden die een diëtiste zoekt!

  Nooit gedacht dat na jarenlang sukkelen met klachten, de oplossing relatief gezien zo gemakkelijk en zo voor de hand liggend kon zijn! Enkele korte sessies zorgden direct voor inzicht met praktische verbeterpunten over hoe ik mijn dieet op gemakkelijke wijze kon veranderen. Binnen de kortste keren zijn de klachten hierbij ook significant verminderd, zonder ingrijpende veranderingen. Zeker de moeite waard en een aanrader dus.

  Ongeveer 2,5 jaar geleden begon ik steeds meer last te krijgen van mijn buik. Ik was constant misselijk en opgeblazen. Na heel wat onderzoeken in het ziekenhuis kreeg ik de diagnose PDS (prikkelbare darm syndroom), met het advies om hier met een dietist verder naar te kijken. Ik ben met Inge gaan kijken naar mijn voeding. Gelukkig kreeg ik veel begeleiding, hulp en advies. Zodra ik het dieet onder controle had voelde ik mij zoo veel beter. Nu dat ik weet waar ik op reageer voel ik mij zo veel beter en heb ik mijn dieet daar op kunnen aanpassen. Ik heb heel veel gehad aan de informatie en kennis die ze bij pdsdietist hebben van het onderwerp en ook aan hun advies over mijn dieetopties.

  Durf jij de regie over je leven te pakken en met voeding & leefstijl jouw klachten te verminderen? Wil jij je geen PDS patiënt meer voelen maar zelf het heft in handen nemen? Je gezonder, fitter en energieker voelen? Hoeveel zou dat je waard zijn?

  “Let food be thy medicine, and medicine be thy food”

  – Hippocrates

  Wat is prikkelbare darm syndroom? 

  Het traject begint bij de basis. Daarom krijg je in week 1 gelijk twee onwijs waardevolle masterclasses. De eerste masterclass gaat over: Wat is PDS eigenlijk? Wat is er aan de hand in het lichaam? En wat doet een gezonde darm? Hoe werkt de vertering eigenlijk en hoe kun jij er zelf voor zorgen dat jouw vertering beter verloopt? Daarnaast besteden we aandacht aan het microbioom. Hoe kun je hier goed voor zorgen zodat jij zo gezond mogelijke darmen hebt? Allemaal vragen die we beantwoorden in de eerste masterclass van het traject. 

  Wat heeft mijn lichaam met PDS nodig?

  Onze tweede masterclass zal volledig ingaan op wat jouw lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Hoe zorg je er voor dat je je lijf goed voed? Wat heb je nodig op een dag als je een prikkelbare darm hebt? Hoe eet je eigenlijk en wat zijn eetgewoonten waar jouw lichaam vrolijk van wordt?  

  Daarnaast besteden we aandacht aan prikkelende producten voor jouw maagdarmkanaal. Ook geven we je hele praktische tips zodat je zelf in een paar minuten per dag inzicht kunt krijgen in jouw voeding en leefstijl.  

  Een fijn ontlastingspatroon: geen diarree of verstopping meer!

  Tijdens de derde masterclass gaan we het uitgebreid hebben over het ontlastingspatroon. Hoe kun je poepen als een pro? Wat hebben vezels hier mee te maken en waarom worden vezels zo de hemel in geprezen als je last hebt van PDS? 

  Ook horen we vaak dat mensen juist meer klachten hebben gekregen van meer vezels. Daarom bespreken we wat de meest gemaakte fouten zijn als je meer vezels gaat eten en hoe je voldoende vezels binnen krijgt op een buikvriendelijke manier. Natuurlijk ontvang je ook fijne productkeuzes en bespreken we de invloed van vocht op het geheel. 

  De invloed van leefstijl

  Veel mensen weten het wel, de invloed van leefstijl is groot. Maar wat zijn nou factoren waar jij rekening mee kunt houden om zo min mogelijk buikklachten te ervaren? Hoe zit het met beweging, welke invloed heeft dit op de darmen? Wat heeft stress te maken met buikklachten en hoe zorg je voor voldoende ontspanning? Daarnaast bespreken we factoren als ademhaling en slaap. 

   

  Vol vertrouwen weer uit eten of naar een feestje

  Vrijwel alle mensen die we spreken vragen zich af hoe ze weer op een fijne manier leuke dingen kunnen gaan doen. Gewoon relaxt op hun kont kunnen zitten tijdens een etentje in plaats van om de haverklap naar het toilet te rennen. En in plaats van 2 dagen van slag te zijn van een etentje, gewoon eens kunnen genieten van sociale activiteiten.

  Wij snappen dat als geen ander. Gelukkig zijn er bepaalde trucjes en hulpmiddelen die je in kunt zetten als je een keertje wat minder op je voeding kunt letten. Wij adviseren je graag in de masterclass hoe je dit doet!

  Wil je eerst meer informatie over het PDS traject? 

  Je mag natuurlijk altijd eerst even met ons vrijblijvend overleggen of het traject iets voor jou is.

  Neem gerust contact op via:

  info@pdsdietist.nl

  of 06-21919013

  of laat hiernaast een berichtje achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

   

  11 + 9 =

  Heel simpel, niet goed = geld terug!

  We zijn 100% overtuigd van de kwaliteit van dit programma en daarom geven we je een garantie. Als je niet overtuigd bent van de inhoudelijke kwaliteit van dit programma, dan krijg je van ons je geld retour minus de kosten voor de persoonlijke consulten. De voorwaarden hiervoor zijn dat je alles hebt bekeken in het programma en aan kunt tonen dat je hiermee aan de slag bent gegaan. Annulering kan schriftelijk binnen 28 dagen na start van het programma per email (info@pdsdietist.nl) met een omschrijving waarom het programma voor jou niet aan de kwaliteitseisen heeft voldaan. Recht op annulering geldt niet indien je niet of onvoldoende met de tips en adviezen aan de slag bent gegaan of in 28 dagen al dusdanige verbetering in je klachten ervaart dat je met het traject wilt stoppen. Indien je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vervalt je recht op de garantie. In alle andere gevallen ontvang je zonder bezwaren je geld retour.