het PDS traject voor gezonde darmen!


Wil jij samen met ons werken aan een gezonde en buikvriendelijke basisvoeding?

Ervaar in drie maanden hoe je geen opgeblazen gevoel meer hoeft te hebben, hoe je darmen tot rust kunnen komen, hoe je makkelijker naar het toilet kunt gaan en weer vol energie in het leven kunt staan!  

Heb jij buikklachten en merk je dat je geen idee hebt hoe je hier weer controle over kunt krijgen? 

We zien het zo vaak in de praktijk. Dat mensen met prikkelbare darm syndroom enorm zoekende zijn, zelf al veel aanpassingen hebben gedaan in hun voedingspatroon maar er nog steeds hun vinger niet op kunnen leggen. Waarom krijgen ze nou de ene keer wel last van een product en de andere keer niet? En waarom gaat het ontlastingspatroon de ene keer drie dagen prima en is het de andere keer weer een week van slag? 

Om gek van te worden! En tegelijkertijd is het niet zo gek. Want als we kijken naar het dagelijks voedingspatroon van de meeste Nederlanders en Belgen, dan is dit helaas niet echt buikvriendelijk te noemen. De meeste mensen proberen wel van alles. Misschien heb je al dure supplementen geprobeerd of overwogen om dan maar zo’n prijzige darmtest te doen (die overigens wetenschappelijk gezien totaal niet meet wat je wilt meten)… of heb je je al door laten meten, in laten stralen of wat dan ook om te testen waar je op reageert. 

Allemaal super interessant natuurlijk, al is een hoop ook kant-en-klare onzin. Daarom pleiten wij: begin eens bij het begin! Het aller allerbelangrijkste wordt vaak vergeten, en dat is een gezonde, buikvriendelijke basisvoeding en leefstijl. Mensen krijgen meestal veel te weinig voedingsstoffen binnen, halen hun vezels uit onhandige producten en soms skippen ze zelfs volledig de volkorengranen. 

Hierdoor krijgen mensen veel te weinig goede vezels én te weinig voedingsstoffen binnen, hebben ze geen fijn verzadigd gevoel & eten ze soms juist dingen waarvan ze zelf al weten: hmm.. dit is misschien niet de meest gezonde optie voor mijn lijf.  

Ondertussen begint je lijf te protesteren. Je merkt dat je je niet fit voelt en dat je buik ook snel van zich laat horen. Zo kun je regelmatig niet lekker naar het toilet voor de grote boodschap, merk je dat je buik soms opzwelt als een ballon en valt eten soms als een baksteen op je maag. Je hebt al geprobeerd te letten op vezels, maar bent er achter gekomen dat in alleen vezels het geheim niet schuilt. Je vraagt je af waarom sommige producten zo veel vezels bevatten maar tegelijkertijd zo rot kunnen vallen op je buik. 

En dan hebben we het nog niet over je energielevel gehad. Man man man wat kun je je toch sloom voelen als je wéér last hebt van je buik! Heeft het niet al veel te veel energie gekost, die buikklachten? 

Waar dus het probleem zit? Dat je geen buikvriendelijke basisvoeding en leefstijl hebt. Meer dan 75% van de mensen met PDS kan hiermee klachtenvrij worden en zeker 99% kan hierdoor zijn klachten enorm verminderen. Als je geen goede basisvoeding hebt, dan krijg je het van je lichaam te horen. Het heeft een enorme impact op je spijsvertering, maar ook op je algehele gezondheid. Je merkt dat je je steeds minder fit gaat voelen. En dat je ook steeds sneller reageert op voeding. Kun je nou nog meer niet eten? Waardoor je steeds meer weglaat en hierdoor steeds eenzijdiger gaat eten. 

Je komt in een soort vicieuze cirkel terecht van minder eten en meer klachten krijgen en krijgt er een punthoofd van. Dit moet stoppen. Je bent op een punt aangekomen dat je in de basis écht gezond en buikvriendelijk wilt gaan eten. Als je basisvoeding goed op orde is, dan kun je ook af en toe heerlijk genieten van een stuk chocola of een keer dat wijntje. Je moet beginnen bij het begin: een goede fundering waardoor jouw lijf goed kan functioneren. En dat is precies waar wij in het PDS traject mee aan de slag gaan! 

PDS dietist dieet fodmap

Hoe ziet dit traject voor gezonde darmen er precies uit?

In dit programma staat jouw gezondheid voorop. We zien zoveel mensen met PDS die zich futloos, moe, ongezond en niet lekker in hun vel voelen en dit gaat ons aan het hart. We helpen jou om goed voor jezelf te zorgen, zodat je minder klachten hebt en er meer energie overblijft voor leuke dingen! 

 • We gaan vanaf 15 juli aan de slag om gezonder en buikvriendelijker te eten. Je krijgt van ons 12 weken lang elke week motivatie en inspiratie om aan de slag te gaan. Gezond eten vraagt om commitment, je hebt zin om hiermee aan de slag te gaan!
 • Je ontvangt wekelijks een onwijs interessante en waardevolle masterclass. Deze kun je op een zelf uitgekozen moment bekijken. De masterclasses zullen gaan over een gezonde spijsvertering en hoe jij dit kunt beïnvloeden. Ook gaan we in op eetgewoonten die ervoor zorgen dat je minder last krijgt en hoe je bij etentjes niet meteen opzwelt of naar de wc hoeft te rennen. Hoe zet je vezels in om klachten te voorkomen? De masterclasses worden gegeven door gespecialiseerd diëtisten, gezondheidswetenschappers, maar ook hebben we experts ingehuurd om je alles te vertellen over de bekkenbodem, de invloed van (chronische) stress op jouw gezondheid en hypnotherapie! Scroll gerust straks verder naar beneden om de inhoud van de masterclasses uitgebreider te bekijken.
 • Je ontvangt gelijk na aanmelding het handboek gezonde darmen als e-book en hierin kun je meteen stappen maken naar een buikvriendelijker leven. Dit is echt zo’n fantastisch e-book & je leest hem als een tierelier! Je kunt dus gelijk aan de slag! (Sterker nog: één van onze eerdere deelnemers heeft alleen op basis van dit handboek haar klachten al enorm verminderd!)
 • Je ontvangt een receptenboek als e-book met de heerlijkste buikvriendelijke recepten! En ja, ook wat recepten die buiten jouw comfort-zone vallen. Niet met ingewikkelde ingrediënten en spannende toeren die je moet uithalen, maar gewoon ook basis recepten waarmee je in een handomdraai lekkere en gezonde maaltijden op tafel zet! (En niet onbelangrijk: gewoon maaltijden voor het hele gezin, je hoeft geen aparte potjes te koken!)
 • Oneindig veel persoonlijke voordelen waar je het natuurlijk vooral voor doet! 

De investering voor dit traject is nu slechts 397,-. Je mag ook in termijnen betalen.

Waarom een traject voor mensen met buikklachten?

In onze praktijk waar we ervaring hebben met duizenden mensen met buikklachten hebben we gemerkt dat je bepaalde informatie écht moet weten als je snel last hebt van je buik. Daarom hebben we de essentiële kennis uitgebreid vastgelegd in verschillende masterclasses. Het doel van het programma is dat je zelf leert welke voeding en leefstijl voor jou passend is om je gezond te kunnen voelen. Wij helpen jou om te ontdekken wat jouw buik triggert en hoe je vervolgens ervoor kunt zorgen dat je fitter, energieker en vitaler wordt! 

Zelf weten wij als gespecialiseerd diëtisten ook hoe het voelt om last te hebben van je buik. We werken allen als ervaringsdeskundige én expert. We zien dagelijks in ons werk dat er onwijs veel mensen zoekende zijn naar gezonde, buikvriendelijke voeding. En dat er zoveel mensen nog dagelijks last hebben van buikklachten, een opgeblazen gevoel, last van krampen, of ze kunnen niet goed naar het toilet. Misschien merk je het zelf ook aan je energielevel: dat je je regelmatig futloos en verre van fit voelt. En dat kan zo makkelijk anders, je hoeft alleen maar te weten hoe je gezond en buikvriendelijke manier eet en leeft!

Wat als ik het traject wil doorlopen met persoonlijke begeleiding? 

Dat is mogelijk! Je kunt het traject ook boeken met persoonlijke begeleiding. Dan krijg je een 1-op-1 kick off sessie van 1,5 uur waarin we volledig in jouw situatie duiken. Wat zijn jouw klachten? Wat heb je al geprobeerd? Wat ben je nu gewend om te eten en drinken? We nemen alles onder de loep en maken samen een plan hoe jij jouw klachten kunt verminderen. Na de kick-off heb je nog twee 1-op-1 coaching calls (via videobellen of op de praktijk) van 30 minuten. Tijdens deze calls bespreken we niet alleen jouw persoonlijke plan, maar ook de uitdagingen waar je tegen aan loopt. Tijdens deze calls kunnen we je ook helpen met hele praktische dingen, zoals waar je bepaalde producten kunt kopen of hoe je om kunt gaan met bepaalde sociale situaties.

Boek je persoonlijke begeleiding bij jouw traject? Dan mag je ons te allen tijden mailen met je vragen zodat je nooit meer het gevoel hebt vast te zitten. Op kleine vragen antwoorden we snel per mail, uitgebreidere vragen bewaren we voor tijdens de één op één momenten. Je vragen mogen over van alles gaan. Je kunt ons bijvoorbeeld vragen of een bepaald product voor jouw buik geschikt is of dat we meekijken naar jouw eetdagboekje en je wat tips of aanwijzingen geven.

Dietist fodmap dieet vezels vocht PDS prikkelbare darm

 ‘The food you eat can be either the safest and most powerful form of medicine or the slowest form of poison.’

Ann Wigmore

Het PDS traject is iets voor jou als jij:

 • de diagnose prikkelbaredarmsyndroom (PDS) hebt en onwijs gemotiveerd bent om uit te zoeken wat jouw lijf prikkelt zodat je weet waar jouw klachten vandaan komen. 
 • al tijden struggled met jouw buikklachten en ontlastingsproblemen😫 En je het liefst een gaatje in je buik zou willen prikken 📍om eindelijk jouw vervelende opgeblazen buik te verminderen.

 • je schaamt voor je winderigheid of je niet op je werk kunt concentreren door misselijkheid 🤮

 • als je eigenlijk geen energie hebt om met je gezin of vrienden leuke dingen te doen (en je het vaak toch doet met je schouders eronder, waardoor je je achteraf vaak nog minder fit voelt).

 • als je op het werk niet naar de wc durft omdat het zo lang duurt of omdat het zoveel geluid maakt. Je je schaamt voor de geur. Het daarom maar ophoudt, met buikpijn en krampen tot gevolg.

 • of als je juist om de haverklap naar het toilet moet rennen. Dunne, plakkerige ontlasting hebben waarbij je 80x moet afvegen. En flink moet borstelen in de pot omdat de ontlasting zulke remsporen achterlaat. (Spoiler alert: dat heeft met je voedselvertering te maken).

 • als je denkt alles al geprobeerd te hebben. Als je het gevoel hebt dat je redelijk gezond eet en de hoop bijna hebt opgegeven dat iemand je met jouw klachten kan helpen.

 • regelmatig baalt omdat je weer eens futloos op de bank hangt met jouw buikklachten en liever leuke dingen gaat doen waar je energie van krijgt.

We zien ook dagelijks dat het anders kan 🤗 Naast onze ervaring om onze eigen buikklachten te verminderen, hebben we inmiddels al duizenden mensen blijvend geholpen naar een rustigere buik en meer energie. Al onze kennis en ervaring hebben wij voor jou in dit traject gestopt. Er is namelijk een oplossing voor jouw PDS klachten. Met voeding en leefstijl kun je wetenschappelijk bewezen veel meer controle krijgen over jouw buikklachten, ontlastingsproblemen en gezondheid. 

  Na een infectie/antibioticakuur reageerde mijn buik zo extreem, dat ik maandenlang constant buikpijn had en amper iets kon eten. Officieel het Prikkelbare Darm Syndroom. Ik ben ontzettend blij dat de MDL verpleegkundige mij de PDS diëtisten heeft aangeraden. Ik kwam terecht bij Maartje en met haar kundige begeleiding kan ik weer eten, heb ik geen buikpijn meer en hoef ik geen medicatie meer in te nemen. Ze wist precies uit te leggen wat er mis was, had antwoord op al mijn vragen en besprak de behandeling uitgebreid met mij. Langzaam maar zeker werd mijn eetpatroon aangepast en uitgebreid zodat mijn buik herstelde. Ik ben ontzettend blij dat ik weer een stuk kwaliteit van leven terug heb en ik zou Maartje aan iedereen aanraden die een diëtiste zoekt!

  Nooit gedacht dat na jarenlang sukkelen met klachten, de oplossing relatief gezien zo gemakkelijk en zo voor de hand liggend kon zijn! Enkele korte sessies zorgden direct voor inzicht met praktische verbeterpunten over hoe ik mijn dieet op gemakkelijke wijze kon veranderen. Binnen de kortste keren zijn de klachten hierbij ook significant verminderd, zonder ingrijpende veranderingen. Zeker de moeite waard en een aanrader dus.

  Ongeveer 2,5 jaar geleden begon ik steeds meer last te krijgen van mijn buik. Ik was constant misselijk en opgeblazen. Na heel wat onderzoeken in het ziekenhuis kreeg ik de diagnose PDS (prikkelbare darm syndroom), met het advies om hier met een dietist verder naar te kijken. Ik ben met Inge gaan kijken naar mijn voeding. Gelukkig kreeg ik veel begeleiding, hulp en advies. Zodra ik het dieet onder controle had voelde ik mij zoo veel beter. Nu dat ik weet waar ik op reageer voel ik mij zo veel beter en heb ik mijn dieet daar op kunnen aanpassen. Ik heb heel veel gehad aan de informatie en kennis die ze bij pdsdietist hebben van het onderwerp en ook aan hun advies over mijn dieetopties.

  “Let food be thy medicine, and medicine be thy food”

  – Hippocrates

  Wil je eerst meer informatie over het PDS traject? 

  Je mag natuurlijk altijd eerst even met ons vrijblijvend overleggen of het traject iets voor jou is.

  Neem gerust contact op via:

  info@pdsdietist.nl

  of 06-21919013

  of laat hiernaast een berichtje achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

   

  1 + 9 =

  Heel simpel, niet goed = geld terug!

  We zijn 100% overtuigd van de kwaliteit van dit programma en daarom geven we je een garantie. Als je niet overtuigd bent van de inhoudelijke kwaliteit van dit programma, dan krijg je van ons je geld retour minus de kosten voor de persoonlijke consulten. De voorwaarden hiervoor zijn dat je alles hebt bekeken in het programma en aan kunt tonen dat je hiermee aan de slag bent gegaan. Annulering kan schriftelijk binnen 7 dagen na start van het programma per email (info@pdsdietist.nl) met een omschrijving waarom het programma voor jou niet aan de kwaliteitseisen heeft voldaan. Recht op annulering geldt niet indien je niet of onvoldoende met de tips en adviezen aan de slag bent gegaan of in 7 dagen al dusdanige verbetering in je klachten ervaart dat je met het traject wilt stoppen. Indien je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vervalt je recht op de garantie. In alle andere gevallen ontvang je zonder bezwaren je geld retour.